Колко е важен колагенът за кожата?

21 януари, 2021

Знаете ли, че колагенът съставлява почти 80% от кожата и се намира в средния слой, наречен дерма. Той работи заедно с друг протеин – еластин, за да придаде плътност и здравина на кожата и да ѝ осигури еластичност при опън.

С напредване на възрастта производството на колаген започва да се забавя. Това се случва по-рано, отколкото предполагаме. След 25-годишна възраст се разгражда повече колаген, отколкото се синтезира. В резултат на това започваме да виждаме фини линии и бръчки – естествен страничен ефект от изчерпания колаген в кожата. От средата на 20-те години започваме да губим по около 1% от колагена си с всяка следваща година.

Външни фактори като вредно влияние на слънчеви лъчи, замърсяване, действие на свободни радикали в тялото и тютюнев дим също намаляват количеството на колагена.

Какво можем да направим, за да стимулираме производството на колаген в кожата на тялото си?

Процедурите с апарата VelaShape III биха помогнали. VelaShape III е единственият апарат в света, за който, чрез клинични проучвания е доказано, че помага за синтеза на напълно нов колаген в кожата. Резултатът след серия от процедури с него ще бъде по-гладка и стегната кожа, както и видимо намален целулит.

Какво представлява VelaShape III като технология?

Процедурата представлява  контролирано загряване на подкожната тъкан до 41-43 градуса терапевтична температура. Загряването става след като апликаторът на машината с помощта на вакуум засмуква част от кожата и подкожната тъкан и силно я загрява в дълбочина до 15 мм. Когато третираната зона достигне необходимата терапевтична температура в кожата се задействат процеси по стимулация на синтез на нов колаген (неоколагенеза), стягане на съществуващи колагенови фибри (колагенеза), както и механично притискане на мастните клетки, което води до намаляването на техния обем. Резултатът след серия от процедури  на една и съща зона е по-стегната, по-гладка кожа и без целулит. Усещането по време на процедурата е за приятно затопляне в дълбочина.  След процедурата кожата е зачервена в продължение на няколко часа, но след това то напълно отшумява.

VelaShape III е подходяща процедура за премахване на целулита и намаляване на подкожните мазнини от седалището, бедрата, брича, краката, ръцете, двойната брадичка, корема и паласките.

Повече за процедурата можете да прочетете тук >>

запиши час за консултация
error: Content is protected !!